onsdag 25. november 2009

strikkedilla igjen.......

På flyet fra Bergen til Sola satt det ei dame foran oss å strikket ei kjempe tøff baggy-lue.jeg satt rettbak og fulgte med på mønsteret for å kopiere......men den dama hadde fart på strikkinga si...........ikke lett å få noe system på det da:-(det var da liv randi tok mot til seg å kommenterte den fine lua hun strikket på............g da var det ikke lenge før vi hadde både oppskrift,garn og var klare for litt lue strikking!Veldig moro!!Jeg begynte på ei,etter hva jeg husket og med et annet garn-jeg hr brukt dobbelt alpakka fra drops.Det som egentlig er i oppskriften heter freestyle fra dale som sikkert er et mye tykkere garn.......Disse blir det noen av i julepakkene å år!

Lue-linie 8
100gr freestyle fra dale og pinne nr 4(eller annet garn,jeg brukte som sagt dobbelt drops alpaca-den ble kanskje litt slappere enn jeg forestilte meg den.Sikkert lurt med et litt fastere ullgarn....)

-Legg opp 84 masker på pinne nr 4
-strikk 2rett og 2vrang til arbeidet måler ca 6 cm
-skift til pinne nr 6
-fell en maske
-strikk 2rett og 2vrang.Forskyv med en maske på hver pinne
-når arbeidet måler ca 23cm,øker du med en maske på siste omgang
Så kommer fellinga:
-2m rett sammen,3m rett(fortsett slik omgangen ut)
-en omgang rettstrikk
-2m rett sammen,2m rett(omgangen ut)
-en omgang rettstrikk
-2m rett sammen,1m rett(omgangen ut)
-en omgang rettstrikk
-2m rett sammen hele omgangen ut!!FERDIG!!

klipp garnet og trekk tråden gjennom resten av maskene
Stram til og fest tråden godt,og du har ei god og varm baggy lue!!!!!!!!!

LYKKE TIL og god strikking!!

7 kommentarer:

englemor sa...

Lua så kjempe flott ut!!! Du er knallflink!!Er så glad i strikkeplagg men klarer ikke få dreisen på den strikkinga..... Kanskje jeg må prøve meg på den lua hvis oppskriften dukker opp her ;-)

Klem fra Hilde

Lisali sa...

Hei! Kjempefine ting du lager! Jeg må bare komme med et lite tips, neste gang dere skal på stoff og stil i Bergen, så bare ta 260bussen fra Åsane terminal. Den kjører nesten helt til døra til stoff og stil. Det ligger jo langt uti gokk her i Bergen:)

Cathrines-creative sa...

Hei. lekker lue du har strikket.. Håper d legger ut mønster snart. For den vil jeg srtikke også:-)
Strikker masse jeg og, det er jo en liten terapi for sjelen når kvelden kommer å sette seg i sofakroken me strikke tøyet, jeg har en del prosjeket på gang, men et til skader ikke...hehe---

elin sa...

nå ha jeg fått tak i oppskriften jenter!,Så da er det bare å hive seg på!!Og den er kjempe enkel og raskt gjort!!!

Lisali:ja det der var virkelig flaut............skulle forhørt oss litt der...stod i ss-katalogen at det lå 10min utenfor byen..........og det trodde vi på!Men dt lå virkelig langt uti gokk!!!!!!!Og siden det regnet og vi ikke ville bruke lang tid på transport heiv vi oss bare i første taxi vi fant lørdag morgen.........takk for tipset til neste gang!!!!

SiriR sa...

Så fin den lua ser ut! Får prøve meg på den når jeg er ferdig med de strikkeprosjektene jeg holder på med nå:)

Syserine sa...

Så morsom med lue fra flyet! Alpakka har dårlig elastisitet og egner seg ikke til plagg som luer, det er min erfaring. Ikke til barneplagg som dras mye av og på heller synes jeg. De tenderer bare til å bli större og större.. men fantastisk mykt og godt til skjerf.

Cilipus sa...

Kjempestilig lue, og kjekt med oppskrift også:)