mandag 30. mars 2009

kjole a´la elin

Da har jeg fått laget ferdig en kjole jeg har hatt i hodet mitt en stund! Fikk tankene mer på plass,da jeg fikk dette stoffet fra s&s:lilla med hvite retro blomster og etter å ha heklet ballerina tøfflene....... Bolen er hekla med to tråder lilla trysil ullgarn på nål nr 6.Først bare 3 runder med fastmasker .deretter tre omganger med 3luftmasker som med ei fastmaske festes nedi annenhver fastmaske fra forrige rad,eller som på neste omgang igjen festes med ei fm i forrige omgangs luftmasker! Tilslutt heklet jeg selen på den første luftmaskeraden,4 fm ,snu med 1 fm og 3 fm til jeg hadde lengden jeg ville ha! Knappen (som er "home made " men delene er kjøpt hos Marthas systue der vi går på sykurs !23 kr for 2 slike kan bli dyrt i lengden,så jeg tenkte å prøve samme metoden over en vanlig knapp,eller fylle med vatt som jeg så noen gjorde en plass.....lov å prøve!!!Syns det er sø søtt med stoffkledde knapper,ellers duger bambusknappene også!!!!!Uansett,knappen festet jeg øverst på bolen framme,og knapphollet var der allerede i den første luftmaskebuen!!!

2 kommentarer:

GRASRODA sa...

Så søte de ble!!- og så fine knapper:)Du må legge ut actionbilder i mårra! Jeg fikk "blod på tann" etter at jeg prøvde heklenåla di på lørdag, så jeg skal se om jeg kan få kjøpt meg ei nål eller to i mårra:)
Ha en fin kveld! Hils gubben!!!

Retro Elephant sa...

Underbar klänning! Jag lägger en länk till din blogg :)

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med spännena eftersom jag köper dem i en liten lokal sybutik. Du kan med tur hitta dem på ebay men frakten är rätt dyr då.

//Lina