fredag 10. desember 2010

om rompevarmer og nissekjole


Her er en av de små rompevarmerne!
Heklet raskt og enkelt på heklenål nr 6 og garn:iglo, reint ullgarn fra trysilgarn(lukter skikkelig sau- jammen noe sjarm med det!)
Rompevarmer.....ja det trengs i disse kalde vintertider! Kalde trestoler....fryyyyys-med disse luner det godt!
Jeg er veldig glad i hekling med tykt garn og pinne,spesielt i ull!så her i hus blir det hekla juletreteppe iår! Bilder kommer! Prøv du også! Kjempe moro! Fine som duk også! Og gulvteppe.......etc;)Bare å hekle og hekle:
::legg opp 5 luftmasker og sett sammen maskene til en ring med ei kjedemaske(og ta med den løse tråden,så slipper du å feste den senere- godt for alt som er gjort!!)
::deretter hekler du 1 eller 2 fastmasker i hver luftmaske i så mange omganger som du ønsker,alt etter hvor stort teppet skal være-altså.rundt og rundt og rundt...........legg det ned på gulvet innimellom slik at du ser at det ikke blir for buete den ene eller andre veien(skål eller kurv er fint det også altså,men ikke hvis du skal ha et teppe eller brikke;)
Jeg har heklet gjennom halve maska,slik at da får en fine sirkler i tillegg i mønsteret-bare for moro;)
::avslutt med 4-6 kjedemasker,da får du en rund avslutning og fest denne tråden!
::Ferdig! fint og enkelt-ikke sant??
Det har vært turnavslutning for Aurora,og det var moro!så mange søte nisseuner som danset av glede!!
Hadde sydd en rød alternativ nissekjole til henne,men etterhvert som det nærmet seg,sa hun klart fra at hun skulle ha skikkelig skikkeelig nissedansekjole!!!!
Så jeg måtte bare bøye meg her! Og hun ble hoppenede glad for den,i lik nissekjole som maaaange andre på turnen! merker det begynner å bli vanskeligere å bestemme over henne ja.......hun er ikke alltid like glad for mamma sine hjemmesnekra klær som før. Men sånn er det vel det skal være. Noe må man da få velge selv når man er 4 og 1/2 år gammel?
Emmeline derimot var superfornøyd med å kunne overta den hjemmesnekra kjolen og være med på turnavslutninga!!
Den søte og spisende guttenissen på bildet er fetter August som ble med oss på avsluttninga;)

3 kommentarer:

Eple sa...

Dette skal jeg jammen prøve meg på. Takk for god og forståelig oppskrift (Ihvertfall forståelig så langt- håper jeg følger med også når jeg sitter med nålen og tråden klar..)

Jeg er hekle-nybegynner og synes det er veldig gøyt!! :-)

Eple sa...

Nå har jeg bladd litt mer i bloggen din- og herre!!! -så mye fint du lager!! .-)

Fantastisk! (Og bra navn. Min datter har en lilla orkidè på rommet sin som hun har døpt LilleLilla, så jeg føler meg allerede litt husvarm her ;-))

renate sa...

Så enkelt og så fint!!! Det vil jeg prøve. Skal på tre nattevakter gjennom helgen så kanskje jeg får litt tid da:) Ha en god helg:)