mandag 16. februar 2009

Oslo-helgas "goddisser"

Mye morro på vennebesøk i oslo!!!Panduro er stort!Masse gøy å handle der!og grønlands alle indiske-stoffbutikker er verdt et besøk.!!!panduro.no venter seg ei laaaaaaang bestilling fra lyngdal snart!!!!!srikkepinner str 25(Elisabeth hadde str 20som er avbildet over,men panduro fører bare 25 av så store,men det kan være gøy å prøve enda større enn de jeg lånte i helga)
Vi ble enige om å kalle denne teknikken hekla-påfugløyemasker,selv om vi også benytter en strikkepinne.Fantastisk moro med nye ting!Jeg brukte som alltid :
Sandnes alpakka og la opp95 masker på den "bigge"strikkepinnen,tok de 5 første maskene på pinnen av og hekla de sammen med 5 fastmasker,deretter 5 nye masker fra strikkepinnen hekles sammen med 5 fastmasker.......slik fortsetter en til pinnen er tom for masker.Deretter snur man pinnen og henter opp maskene fra forrige omgang (jeg minska antallet påfuglmsker med den første og siste på hver omgang for å få en trekant tilslutt!)En kan selvfølgelig ta flere masker totalt og flere på hvert øye,bare en tar likt antall masker av til øyet som de man henter i neste omgang.Og husk at antall masker må være oddetall om en vil ende opp med en trekant(derfor 95)
Ellers fikk vi lære nålefilting av Elisabeth og det var virkelig gøy!
Her har jeg brukt svart ullfilt fra panduro,og filt- nål(som er skikkelig vond å få i fingeren.........)og tyrkis og limegrønn ull som er stikket ned i den svarte ullfilten oppå en svamp! Litt usikker på hva dette skal bli.....ei lommebok(evt svart for og glidelås),mobilveske(som Elisabeth hadde lagd seg med hempe i toppen)Dette gav virkelig mersmak både for Helene og meg!(og alt som trengs finnes på panduro......)
Ellers kjøpte jeg meg en strikke -vev i 9 cm i tre som skal bli spennende å teste ut! Tilda-stoffer med prikker fikk jeg også med meg,så nå har jeg nok å holde på med i noen dager framover...................

1 kommentar:

GRASRODA sa...

Skal si du har kost deg i helga!! Håper jeg rekker innom Panduro jeg også neste uke!!Er det vanskelig det strikke/hekle-kunststykket du holder på med? Ta det med på kurset i mårra, ble så nyskjerrig!! Jeg var i barneselskap i dag, og hadde på smekka til Elias som han fikk av dere. Jeg fikk mange kommentarer på den fine smekka, så det var jo litt gøy!! Tror jeg må prøve meg på noe slikt en dag!
Jeg jobber med syleksene nå,..ting tar tid... og det har jeg egentlig ikke i kveld... men,men..
- JA, jeg må prøve å få til en giraffbukse til guttene, det hadde jo vært litt stilig! Det er jo egentlig deres tur nå å får noe hjemmesydd nå...
Ha en fin kveld!